Indbrudstyvenes blev fældet af deres egen overvågning

politi4Tre mænd fra aarhusområdet blev torsdag idømt fængselsstraffe på halvandet til tre års fængsel for 11 indbrud i forsommeren 2014, hvor politiet skønner, at der blev stjålet effekter for sammenlagt omkring 900.000 kroner. Bandens videoovervågning af dens tilholdssted i Hedensted var et afgørende bevis i sagen.

Bandens hovedmand, en 30-årig mand, der menes at have deltaget i alle 11 indbrud, fik tre års fængsel, mens de to øvrige – en 33-årig mand og en 26-årig mand – hver fik halvandet år. Den 26-årige sad i forvejen varetægtsfængslet i en anden sag.

Indbrud for et år siden

Indbruddene er sket i perioden fra marts til juni 2014, og banden er hver gang gået efter designermøbler, som de blandt andet har set i boligannoncer for ejendomme, der har været sat til slag..

“Det bekræfter vores formodning om, at indbrudstyve bruger billederne fra købs- og salgsannoncer til at planlægge deres næste indbrud, hvis de kan se, der er designmøbler, eller andre værdifulde effekter, at komme efter, siger anklager ved Østjyllands Politi Philip D.D. Møller i en pressemeddelelse som politiet har udsendt om sagen..

“Så det er nok en god ide at have sig det for øje, når man offentliggør billeder af sit hjem i forbindelse med et hussalg.”

Stjålen Audi

Banden kørte i en stjålen Audi, når de begik indbrud. Bilen, der har en værdi til omkring 500.000 kroner, stod på tilholdstedet i Hedensted – en gård i et landomåde – når den ikke var i brug.

I forbindelse med efterforskningen fik politiet fat i en harddisk, der indeholdt de seneste tre måneders videooptagelser på landejendommen. Optagelserne afslørede imidlertid, hvornår gruppen var på tyvetogt, fordi Audien var optaget, når de kørte fra stedet og kom tilbage efter et indbrud. Halvanden times sammenklipning af optagelserne var et afgørende bevis i sagen mod de tre mænd.

En del koster blev fundet på landejendommen, mens resten er afsat. Politiet arbejder videre med at finde ud af, hvem genstandene er solgt til.

En 37-årig mand, der ejer landejendommen, fik et års fængsel for at hjælpe de tre mænd og for hæleri.