Hjortshøj: Søren Egge i folketinget

SørenEggeTidligere byrådsmedlem i Aarhus for Enhedslisten, Søren Egge Rasmussen fra Hjortshøj, blev ved folketingsvalget den 18. juni valgt som medlem af Folketinget for sit parti.

Han blev valgt, fordi Enhedslisten i Østjyllands Storkreds gik frem fra et til to mandater. Valget  sker på trods af, at hans personlige stemmetal faldt en smule – fra 1140 til 1124. Enhedslisten opstiller på partiliste efter et system, hvor partiets medlemmer har større indflydelse på hvem der bliver valgt end vælgerne.

Det er første gang i nyere tid, at et medlem af folketinget bor i Hjortshøj.

Søren Egge Rasmussen var medlem af byrådet i Aarhus i perioden fra 1994 til 2001.

Det nyvalgte folketingsmedlem, der er 53 år, har flere gange i de seneste år været indkaldt som midlertidig medlem af folketinget, og har derfor erfaring med det politiske arbejde på Christiansborg.

Indtil for et par måneder siden var Søren Egge Rasmussen formand for bestyrelsen i Energiselskabet NRGi, men blev ikke genvalgt til selskabets bestyrelse, da der var repræsentantskabsmøde i april.

Han havde været medlem af bestyrelsen energiselskabet siden det blev etableret i år 2000, og var formand i bestyrelsen i fem år.

Han har som bestyrelsesformand været foregangsmand for selskabets involvering ihavvindmølleprojektet på Mejl Flak i Århus Bugt, som der har været mange kritikere af i selskabets repræsentantskab.

Søren Egge Rasmussen bor i Andelsboligforeningen Andelssamfundet i Hjortshøj. Det har han gjort i 19 år.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag – Hjortshøj på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag på Facebook her.