Hjortshøj: Elselskab støtter dele-elcykler

Det bliver om kort tid muligt at cykle på cykelsti hele vejen, hvis man vælger at køre på cykel fra Hornslet til Aarhus - eller omvendt. Foto: Aarhusidag.
Det bliver om kort tid muligt at cykle på cykelsti hele vejen, hvis man vælger at køre på cykel fra Hornslet til Aarhus – eller omvendt. Foto: Aarhusidag.

Det forbrugerejede elselskab Nrgi har bevilget et støttebeløb på 240.000 kr. til et dele-elcykel-projekt i Hjortshøj, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Projektet udspringer af Andelssamfundet i Hjortshøj, hvor man i forvejen har en delebilsordning.

“Med en bil får man jo ikke så meget motion,” siger kontaktperson i andelssamfundet Inge Marie Just til Århus Stiftstidende.

“Men projektet er også etableret for at gør det muligt at cykle ind til Aarhus for dem, der ikke har så mange penge eller ikke har brug for en elcykel hver dag.”

Pengene skal gå til indkøb af fem el-cykler, til etablering af cykelparkering og til en reparationsstation.

Smartcity-projekter

Delecykelprojektet får en stor del af en million kroner, som Nrgi har stillet til rådighed til det som selskabet kalder smartcity-projekter.

Der indkom 46 ansøgninger, og der er bevilget støtte til seks projekter. Udover cykelprojekt i Hjortshøj er der også bevilget penge til en ny indgang til Tivoli Friheden, der vil blive oplyst af solceller i træerne, og til en opgradering af parken ved Marselisborg Centret, hvor ny teknologi er et vigtigt element.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.