Hele Sjællandsgade bliver parkeringszone

Byrådets teknik- og miljøudvalg har besluttet, at der i en forsøgsperiode på to år skal etableres parkeringszone i hele Sjællandsgade, skriver JP Aarhus.

Da der for omkring et år siden var en høring og en afstemning i området nord for den nuværende parkeringszone om en udvidelse, var der stort flertal for et nej.

Men siden har en beboergruppe i den nordlige del af Sjællandsgade, der ikke er parkeringszone i dag, arbejdet på at få hele gaden inddraget i ordningen, der betyder at beboerne kan få et parkeringskort for 265 kroner om året, mens alle andre højst må parkere i to timer.

I Sjællandsgade var der for et år siden flertal for at indføre en parkeringszone, men nabogaderne sagde nej, og derfor blev det ikke til noget.

“Vi oplever i større og større udstrækning, at det bliver sværere og sværere for os, der bor i gaden at finde en parkeringsplads,” fortæller Birgitte Berg fra beboergruppen.

“Det skyldes blandt andet, at bilister parkerer deres biler i gaden og enten går eller tager en cykel ud af bagagerummet og cykler det sidste stykke på arbejde.”

Kommunen håber, at forsøgsordningen kan træde i kraft inden nytår.

Læs mere her og her.