Fodboldtilskuere gemte romerlys i sko

Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: Østjyllands Politi foretog en anholdelse og havde notesblokken frem flere gange for at skrive navne og adresser ned på personer, der havde fyrværkeri på sig forud for kampen mellem AGF og FCK på Aarhus Stadion søndag eftermiddag. I flere tilfælde forsøgte de sigtede at smugle bl.a.  romerlys gemt i sko ind på stadion.

Den anholdte var en 19-årig mand, der flygtede fra kontrollørerne ved kampen, da de ville visitere ham kort før kampens start kl. 16.00. Den 19-årige løb imidlertid lige ind i armene på en politibetjent. Den 19-årige gjorde modstand, da betjenten holdt fast i ham.

Den 19-årige fik imidlertid taget sine sko af og smed dem over hegnet ved stadion. Med god grund. Det viste sig nemlig, at der var et hulrum i skoene, hvor der var to romerlys.

Flygtede med håndjern

Lidt senere stak han – iført håndjern – af fra betjentenes bil. Han kom dog ikke længere end 100 meter, før han blev standset.

Den 19-årige er nu sigtet for at flygte fra politiet, for overtrædelse af fyrværkeriloven og for at nægte at følge ordre fra politiet.

Den første anholdelse skete ved middagstid, hvor en 20-årig mand stod og tissede op af en husmur i midtbyen.

Han havde også et romerlys på sig, som stak op af lommen. Derudover havde han også det som politiet i døgnrapporten beskriver som en “røverihue” på sig.

Urinerede op af hus

Han er også sigtet for tre forhold: For at urinere, som det heder i politisprog, op af en bygning, for overtrædelse af fyrværkeriloven og for at have til hensigt at maskere sig.

Kl. 14.30 blev en 16-årig på vej til fodbold stoppet på Åboulevarden med to romerlys i skoene. De blev konfiskeret, og han blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Ved stadion blev en 18-årig mand også taget med romerlys i skoene, mens en 22-årig blev taget med et blitzlys.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.