Skæring: Farveladedagen bliver i år med cirkus

Der bliver også sendt balloner til vejrs tirsdag fra sportspladsen ved Skæring Skole. Foto: Skæring Dagtilbud.
Der bliver også sendt balloner til vejrs tirsdag fra sportspladsen ved Skæring Skole. Foto: Skæring Dagtilbud.

Skæring Dagtilbud afvikler tirsdag den 8. september den årlige farveladedag. Der deltager cirka  600 børn og voksne, som mødes i HEI Hallen – med cirkus som tema.
I år er eleverne i børnehaveklasserne og første klasse på Skæring Skole for første gang også inviteret med.

Børnene vil ligesom tidligere gå gennem byen i et optog inden festen i hallen. De går fra institution til institution for at samle hinanden op. De går blandt andet forbi Lokalcenter Skæring, hvor de ældre på forhånd har fået besked om, hvornår de komme.

Børnene fra de enkelte institutioner møder op i ensfarvede t-shirts, så de kan kende hinanden i mylderet.

Farverne har hver enkelt institution fået tildelt på forhånd, så f.eks. alle ved, at dem med de røde t-shirts i år kommer fra Skæringhus.

Den første Farveladedag blev holdt i 2013 kort tid efter, at Skæring Dagtilbud var blevet etableret som paraply for samarbejdet mellem de lokale institutioner i Studstrup og Skæring.

Fællesskabsfølelse

”Formålet er blandt andet at skabe en fællesskabsfølelse mellem institutionerne,” siger Kathrine Wacher Duus, der er koordinator for den gruppe af ansatte i institutionerne, der står for det praktiske i forbindelse med Farveladedagen.

”Det er samtidig en festdag for børnene, der bliver underholdt og har det sjovt sammen med børn fra andre institutioner, hvor de måske også finder nogle nye venner.”

Ballonmanden Pegani sørger for en del af underholdningen. Han vil blandt andet stå for opsendelse af flere hundrede balloner – en for hvert af børnene, der deltager i festen. Desuden vil Cirkus Big vise Det Store Mobbeshow, der handler om drilleri og venskab.

Vand og frugt

Maden til festen bliver leveret af firmaet Monas.dk, der også leverer den daglige frokost i institutionerne.

Desuden har Daglibrugsen i Skødstrup sponseret vand, mens engrosvirksomheden Frugt Karl har sponseret frugt til børnene.

Børnene kommer fra de integrerede institutioner Studsen (Studstrup), Annekæret, Delfinhuset, Skærgården, Stenhøjen og Skæringhus samt vuggestuen Tusindfryd, der tilsammen udgør Skæring Dagtilbud.

Desuden deltager 0. og 1. klasserne fra Skæring Skole, hvoraf flere tidligere har været med til farveladedagen, da de gik i en af institutionerne.