Færre indbrud i Aarhus

UNIFORMSSKJORTER_VAEBENSKJOLD_3En opgørelse over antallet af indbrud i Aarhus Kommune, som Østjyllands Politi har udarbejdet, viser, at der i 2015 er begået en fjerdedel færre indbrud i privat beboelse de første ni måneder af året i forhold til samme periode sidste år.

Opgørelsen viser, at der blev begået 1466 indbrud i årets første ni måneder. Efter de første ni måneder i 2014 var det tilsvarende tal 1944,

Det svarer til et fald på 24,6 procent.

Stadig for mange indbrud

Men både kommune og politiet mener, at der stadig er alt for mange indbrud i Aarhus.

“Vi fastholder derfor indsatsen med 10 informationsmøder for borgerne også i 2016,” siger borgmester Jakob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse, som Østjyllands Politi her udsendt.

“Samarbejdet mellem politi og kommune skal klæde borgerne bedre på til at beskytte sig selv og hjælpe hinanden – og dermed styrke trygheden.”

I 2015 har der været holdt ni informationsmøder forskellige steder i kommunen, hvor der har været oplæg om bl.a. kriminalpræventiv indsats, nabohjælp, tryghedsvandringer, teknisk sikring, gode råd fra en tidligere indbrudstyv, gadebelysning og information om låse.

Flere tilmeldt nabohjælp

Informationsmøderne har blandt andet været medvirkende årsag til, at antallet af husstande i Aarhus, der er tilmeldt nabohjælpsordningen fra Trygfonden, er steget fra 3422 til 7438. Stigningen er størst i de områder, hvor der var været holdt infomøder, skriver Østjyllands Politi i deres pressemeddelelse.

Skønsmæssigt har mellem 2.000 og 3.000 borgere deltaget i indformationsmøderne i løbet af året.

Lige i øjeblikket bliver der begået en del indbrud i Lystrup-området. Den seneste måned er der anmeldt 19 indbrud i beboelsesejendomme.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.