Dansk Folkeparti størst på Virupskolen

Der blev holdt skolevalg den 31. januar på cirka 800 skoler landet over – bl.a. på Virupskolen. Foto: Skolevalg2019/Astrid Marie Rasmussen

HJORTSHØJ: Dansk Folkeparti fik flest stemmer, da der torsdag den 31. januar var skolevalg på Virupskolen i Hjortshøj, fremgår det af valgresultatet, der er offentliggjort på hjemmesiden skolevalg.dk.

Hver fjerde af eleverne i 8. og 9. klasserne på Virupskolen havde sat kryds ved Dansk Folkeparti på den stemmeseddel, der blev udleveret til eleverne på valgdagen.

Nummer to blev Radikale Venstre med 20,8 procent af stemmerne, mens Enhedslisten fik 17,0 procent af stemmerne.

I bunden kan man se, at der ikke blev afgivet en eneste stemme på Venstre, Socialistisk Folkeparti eller Det Konservative Folkeparti.

Resultatet er også gjort op i blå blok og i rød blok. På Virupskolen fik rød blok flertal med 58,5 procent af stemmerne, og der blev 41,6 procent af stemmerne til blå blok – selv om et af partierne fra blå blok blev valgets vinder i Hjortshøj.

Forud for valghandlingen torsdag, der blev afviklet som et rigtigt valg med valglister, stemmesedler, stemmebokse og valgtilforordnede, har eleverne arbejdet med flere politiske emner i undervisningen de seneste uger. Desuden har debatteret politiske spørgsmål i klasserne. Flere steder har der også været afholdt valgmøder med fortrinsvis repræsentanter fra de politiske partiers ungdomsorganisationer.

Resultatet fra Virupskolen kan ses her. Det fremgår ikke af opgørelsen hvor mange elever, der deltog i skolevalget på skolen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.