Blå blok størst på Skødstrup Skole

Der blev hold skolevalg den 31. januar på cirka 800 skoler landet over – bl.a. på Skødstrup Skole. Foto: Skolevalg2019/Astrid Marie Rasmussen

SKØDSTRUP: Borgmester Jacob Bundsgaard er sikker glad for, at hans parti – Socialdemokratiet – blev det største parti på Skødstrup Skole, da der torsdag den 31. januar var Skolevalg 2019. Til gengæld må han bide i sig, at blå blok blev væsentlig større end rød blok var ved valget, hvor skolens 8. og 9. klasser deltog i afstemningen.

Jakob Bundsgaard, der har været elev på skolen, kan notere sig, at Socialdemokratiet fik 23,2 procent af stemmerne, mens Venstre fik 22,5 procent af stemmerne. Liberal alliance blev nummer tre med 11,9 procent af stemmerne.

Bundskraberne blev Nye Borgerlige med 0,7 procent, Enhedslisten med 0,7 procent og Kristendemokraterne med 1,3 procent af stemmerne.

Målt på den måde, som man traditionelt opdeler stemmerne på i rød blok og blå blok, blev blå blok langt den største med 57,6 procent af stemmerne, mens rød blok fik 42,4 procent.

Forud for valghandlingen torsdag, der blev afviklet som et rigtigt valg med valglister, stemmesedler, stemmebokse og valgtilforordnede, har eleverne arbejdet med flere politiske emner i undervisningen de seneste uger. Desuden har debatteret politiske spørgsmål i klasserne. Flere steder har der også været afholdt valgmøder med fortrinsvis repræsentanter fra de politiske partiers ungdomsorganisationer.

Resultatet fra Skødstrup Skole kan ses her. Det fremgår ikke af opgørelsen hvor mange elever, der deltog i skolevalget på skolen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.