Betinget straf for at smide narkohandler i åen

narkohandlerVIBORG: En 38-årig mand fra Skive er ved Retten i Viborg idømt en betinget straf på tyve dage i fængsel for at smide en 20-årig narkohandler fra Brabrand i åen i Aarhus.

Narkohandleren tilbød den 38-årige skibonit narko under en bytur i Aarhus søndag den 24. juli i år. Den 38-årige afviste i første omgang den 20-årige narkohandler, men kort tid efter blev han så sur, at han gik tilbage til narkohandleren, løftede ham op over et gelænder og smed ham i åen.

I forbindelse med retssagen erkendte den 38-årige sig skyldig i vold og erklærede sig villig til at betale narkohandleren 709 kroner i erstatning.

Den 38-årige blev efterfølgende anholdt af politiet og forklarede, at han blev provokeret af narkohandleren, fordi han ville sælge narko. Efter at den 20-årig narkohandler var blevet afvist, fortsatte han med at tilbyde andre forbipasserende narko, havde den 38-årige lagt mærke til.

“Man skal ikke leve af andre folks ulykke,” sagde den 38-årige skibonit, der han ikke fortrød sin handling, selv om han ikke går ind for selvtægt.

Den forklaringen gentog han i byretten i Viborg. Og ifølge Skive Folkeblad, der har skrevet om sagen, var tilbuddet om narko også en del af forklaringen på, at dommen blev betinget.

Det betyder, at den 38-årige slipper for at komme i fængsel. Straffen på de 20 dage bliver kun udløst, hvis den 28-årige inden for de næste par år får yderligere en dom for vold.

I juli blev sagen omtalt i rigtig mange medier landet over, og den 38-årige blev bl.a. interviewet til TV2 Østjylland og TV2 Nyhederne.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.