Bestilte rejser for over 1 mio. kroner med stjålne kreditkort

UNIFORMSSKJORTER_VAEBENSKJOLD_3Tre mænd på henholdsvis 33 år, 26 år og 23 år blev mandag eftermiddag dømt for omfattende misbrug af udenlandske kreditkort i en stor bedragerisag i Aarhus.

Den 33-årige mand, der er afvist asylansøger, fik to års fængsel og udvisning i 12 år, den 26-årige blev ligeledes idømt to års fængsel, mens den 23-årige, der er bosiddende i Danmark, men ikke er dansk statsborger, fik halvandet års fængsel og betinget udvisning i to år.

Retten i Aarhus fandt det bevist, at de tre mænd have købt og betalt rejser, gavekort og varer på internettet ved brug af stjålne, udenlandske kreditkortoplysninger for derefter at videresælge dem.

I perioden fra maj til oktober 2014 købte de tre mænd 58 rejser hos danske rejseselskaber, som de solgte videre til andre, for en samlet værdi på over en millioner kroner.

Fra rejser til gavekort
Bedrageriet fik i oktober 2014 rejseselskaberne til at lukke for betaling med udenlandske kreditkort, hvilket betød, at de tre mænd i stedet kastede sig over internetbutikker, hvor de købte gavekort og varer for over 130.000 kroner, inden Østjyllands Politi i januar 2015 slog til og ransagede flere adresser.

“Sagen voksede i løbet af foråret,” fortæller senioranklager Charles Conrad.

“Vi endte til sidst ud med et 22-siders langt anklageskrift med 75 forhold om databedrageri og et enkelt om overtrædelse af våbenloven. Der er rejst tiltale for bedrageri for godt 1,5 millioner kroner, der har været indkaldt 52 vidner i sagen og en sammentælling viser, at de tiltalte har tjent over 320.000 kroner på deres ulovlige forretningsmetoder.”

Fængsel og udvisning
Den 23-årige fik en mildere straf, fordi han blev frifundet i 15 af forholdene. De øvrige to blev kun frifundet i enkelte af forholdene.

“Det er en rigtig god dom, der afspejler, at der er tale om grov kriminalitet,” siger Charles Conrad.

“Det er en omfattende sag, der både har krævet mange ressourcer for politi og anklagemyndighed, men som også har haft mange forurettede. Retten lagde vægt på, at der er tale om mange forhold, at der har været tale om organiseret kriminalitet som er begået af flere personer i forening, og at der har været et stort tab for dem, det er gået ud over. Der er tale om langvarige straffe, og det ser jeg som et signal om, at selvom det måske er nemt at begå den her form for kriminalitet, så straffes det ganske hårdt.”

Yderligere én person, en 24-årig mand, er tiltalt i en mindre del af sagen. Han forventes at få dom den 8. februar.

Rdigeret pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.