Sidste skoledag holdes i Botanisk Have

Botanisk Have vil den 27. maj danne rammen om en fælles sidste skoledag i Aarhus Kommunes folkeskoler. Foto: Aarhus Kommune
Botanisk Have vil den 27. maj danne rammen om en fælles sidste skoledag i Aarhus Kommunes folkeskoler. Foto: Aarhus Kommune

Den store fælles sidste skoledag for Aarhus Kommunes niende- og tiendeklasser bliver i år holdt i Botanisk Have – og ikke som det har været traditionen de seneste 19 forudgående år i Mindeparken ved Marselisborg Slot.

Det skyldes, at der fredag den 27. maj, der er elevernes sidste skoledag inden årsprøverne tager rigtig fat, holdes Classic Race Aarhus i området ved mindeparken. Classic Race Aarhus er det årlige racerløb i Aarhus for ældre bilmodeller, der slutter søndag den 29. maj.

Det er Aarhus Ungdommens Fællesråd, der sammen med med Aarhus Lokalkreds, står for arrangementet, der begynder kl. 12.00 og slutter kl. 16.30.

Organisationerne søger frivillige til at være med til at sørge for, at arrangementet forløber planmæssigt – f.eks. forældre. Derudover vil politiet og kommunens opsøgende medarbejdere også være tilstede i parken sammen med frivillige fra de to arrangerende organisationer.

Afdæmpet musik

Der bliver musik fra en scene i Botanisk Have, men musikken bliver mere afdæmpet end ved de traditionelle og kommercielle udendørs koncerter i sommertiden.

Det bliver forskellige ungdomsbands fra byen, der står for musikken, og de spiller alle gratis.

Ordningen med de store fælles fester blev indført for at få mere styr på de unges alkoholforbrug, så det kunne ske under nogle mere trygge rammer, end hvis det skete forskellige steder i byen.

Frisk drikkevand

Der bliver ikke solgt alkohol i forbindelse med festen, men der bliver udskænkning af frisk drikkevand flere steder på festpladsen. Derudover vil der være samaritter tilstede, der kan hjælpe unge, der får behov for det.

Arrangørerne sørger også for, at der bliver toiletfaciliteter i Botanisk Have, ligesom det forventes, at Midttrafik og Aarhus Sporveje sørger for, at der bliver indsat ekstra busser på ruterne, der kører forbi Botanisk Have.

De seneste år har arrangørerne fået det indtryk, at de unges indtagelse af alkohol er mindre i forbindelse med arrangementerne.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.