De blå bycykler på gaden igen

bycykler-aarhusDe blå bycykler er et sikkert forårstegn i Aarhus. Aarhus Kommunes 450 bycykler præger nu igen bybilledet, og de stilles fortsat til fri rådighed for byens borgere og gæster.

“Cyklen er et sundt og grønt alternativ til bilen,” siger Thomas Medom (SF), der som rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse er politisk ansvarlig for bycykelordningen, i en pressemeddelelse, som kommunen har udsendt.

“Og jo flere, der vælger at cykle, jo færre trængselsproblemer får vi i byen. Derfor skal vi give cyklisterne mest mulig medvind i form af blandt andet gode cykelstier. Jeg synes, at Aarhus som cykelby er rykket helt frem i førerfeltet igennem de seneste år, og den placering skal vi gøre alt for at holde fast i,”

Selv om bycyklerne er taget i brug bliver det først officielt markeret ved et arrangement på Store Torv lørdag den 10. april om formiddagen. Her bliver der en officiel tale af rådmanden samt musik og anden underholdning, ligesom der bliver mulighed for at vinde gavekort til byens forretninger.

De første bycykler kom på gaden i Aarhus i 2005.

Du kan læse mere om arrangementet her.

Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.