85-årig kvinde franarret kreditkort og pinkode

Arkivfoto: Østjyllands Politi.

HJORTSHØJ: En 85-årig kvinde fra Hjortshøj blev torsdag den 3. december franarret sit kreditkort og pinkode, skriver Østjyllands Politi i fredagens offentliggjorte døgnrapport.

En mand ringede til kvinden og præsenterede sig som en ansat i hendes bank. Han fortalte hende, at der var nogle, der forsøgte at svindle sig til penge fra hendes konto.

Han forklarede, at han havde sendt en mand hjem til hende for at hente hendes kreditkort.

Kort efter ringede en mand på døren. Han præsenterede sig som bankansat, og sagde, at han efter aftale skulle hente hendes kort.

Den 85-årige kvinde afleverede også sin kode til kreditkortet til de falske bankansatte.

Det fremgår ikke af døgnrapporten, om de falske bankansatte nåede at hæve penge fra den 85-årige kvindes konto inden kreditkortet blev spærret.

Det har været flere tilfældet i en række andre sager i Aarhus de seneste uger, hvor der er hævet mange penge på ældres kontokort, inden kortene er blevet spærret.

I politiets døgnrapporter er der de seneste uger oplyst om mere end 10 tilfælde. Kun i et par tilfælde har de ældre hørt om svindlen og har derfor afvist den falske bankmand, der ringer op.

Østjyllands Politi opfordrer derfor familie til ældre medborgere, der måske kunne følge svindlernes anvisning, om at fortælle dem, at pengeinstitutter aldrig kunne finde på at komme hjem til kunderne for at hente deres kontokort eller bede om pinkoder via telefonen.

Østjyllands Politi arbejder ud fra en teori om, at det er de samme gerningsmænd, der står bag svindlen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Aarhus