75-årig mistede 5.000 kr efter misbrug af dankort

UNIFORMSSKJORTER_VAEBENSKJOLD_3EGÅ: En 75-årig kvinde opdagede mandag eftermiddag, at der var hævet 5.000 kroner på hendes dankort efter hun havde været på indkøb i Føtex i Egå.

På vej ind i den boligblok, hvor hun bor,, blev hun kontaktet af to engelsktalende kvinder. De ville først vide, om hun kendte en person, som de skulle besøge i opgangen. Derefter skulle hun kigge på en seddel.

De forsvandt fra stedet, og senere opdagede kvinden, at der var forsvundet 5.000 kroner fra den konto, som hun har dankort til, fremgår det af Østjyllands Politis døgnrapport.

Den 75-årige kvinde beskriver  de to engelsktalende, som sydlandske af udseende, med mørkt hår, med brun hud og almindelige af bygning.

Den ene af dem skønner hun er mellem 25 og 30 år samt cirka 168 centimeter høj. Hun har uren og grumset hus. Desuden var hun iført mørkt tøj og medbragte en buket blomster og en seddel.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114, hvis man har oplysninger om de to kvinder.

Lidt senere på eftermiddagen oplevede en 79-årig kvinde noget tilsvarende i Ryesgade i Aarhus, og Østjyllands Politi skønner, at der er tale om de samme gerningsmænd, der står bag de to tricktyverier, da fremgangsmåderne minder om hinanden.

I dagens døgnrapport anbefaler politiet, at man passer godt på sin kode til kreditkort, når man handler. Man skal se, hvem der står bag en i køen og dække med en hånd, når man trykker sin kode.

u kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Egå på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.