6.562 flere arbejdspladser i Aarhus

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) opfordrede erhvervsfolk til at ansætte folk, der i dag er på kanten af arbejdsmarkedet. Foto: Aarhus Kommune.

AARHUS: Der er i løbet af 2017 blevet 6.562 flere arbejdspladser i Aarhus Kommune. Det oplyste borgmester Jacob Bundsgaard (S) forleden på den årlige nytårsbriefing på rådhuset for folk fra erhvervslivet.

Det er tal fra Danmarks Statistik, der i september sidste år opgjorde antallet af arbejdspladser i kommunen til at være 190.396. Det svarer til en stigning på 3,6 procent i forhold til samme måned året før.

Væksten er sket særligt inden for områderne handel, transport og erhvervsservice.

Borgmester Jacob Bundsgaard opfordrede erhvervslivet til at gøre en indsats for at få dem, der er på kanten af arbejdsmarkedet, i beskæftigelse.

“Fra kommunalt hold skal vi holde fokus på fortsat at udvikle virksomhedernes rammebetingelser,” sagde borgmesteren bl.a. på morgenmødet.

“Men det er også nu erhvervslivet har mulighed for at påtage sig et endnu højere socialt ansvar og skabe plads til dem, der indtil nu har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er nu, hvor det går godt, vi skal have alle med! Også af hensyn til fortsat vækst og udvikling – når vi nu ved, at én af de ting der følger af et opsving hurtigt kan blive mangel på kvalificeret arbejdskraft.”

600 personer fra erhvervslivet deltog i morgenmødet i rådhussalen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.