400 gratis p-pladser ved det tidligere amtssygehus

De 400 p-pladser vil være på det blå område på tegningen. Grafik: Aarhus Kommune.

AARHUS: Frem til slutningen af 2020 vil der være 400 gratis parkeringspladser på området ved det tidligere Aarhus Amtssygehus på Tage-Hansensgade, fremgår det af en pressemeddelelse, som Aarhus Kommune har udsendt.

Pladserne bliver uden tidsbegrænsning, og det vil specielt komme gæster til Den Gamle By og beboerne i området tæt på det nedlagte sygehus tilgode.

Aarhus Kommune overtog området i januar, og man er i øjeblikket i gang med at forberede en ny bydel på stedet. Men selve det fysiske arbejde med nedrivning af bygninger og byggeri af andre går tidligst i gang i slutningen af 2020. Derfor benytter kommunen nu muligheden for at tilbyde borgerne og gæsterne i byen et sted, hvor der kan parkeres gratis.

“Vi afsøger hele tiden muligheden for at oprette flere p-pladser, som kan
gøre det lettere at være beboer eller besøgende i midtbyen,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

“Løsningen er ikke permanent, men jeg er sikker på, at pladserne vil gøre hverdagen lettere for trafikanterne i området.”

Direktør for Den Gamle By, Thomas Bloch Ravn, er glad for udsigten til flere parkeringspladser tæt på turistattraktionen.

“Så længe jeg har været i Den Gamle By, har det altid været parkerings-
forholdene, som gæsterne har klaget mest over,” siger han i pressemeddelelsen.

“Så vi er altid meget glade, når der kommer bedre parkeringsmuligheder i nærheden af Den Gamle By,” siger han.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.