19-årig fængslet for terrortrusler

politi2En 19-årig mand fra Aarhus er fredag formiddag blevet varetægtsfængslet i tre uger ved Retten i Aarhus, sigtet for på Facebook at fremsætte trusler om at begå terror og for at billige terrorhandlinger begået af Islamisk Stat (IS).

Manden, der er dansk statsborger, blev anholdt i Aarhus torsdag kl. 11.34 i et samarbejde mellem Østjyllands Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET), efter han på Facebook havde delt et link til en video, der angiveligt er produceret af IS.

Videoen viser blandt andet en række personer, der bliver henrettet. De henrettede personer skulle, ifølge videoen, være spioner mod IS. Ved delingen af videoen på Facebook skrev manden en tekst, som politiet og PET vurderer som værende trusler om at begå terror og billigelse af terrorhandlinger.

“Den 19-åriges tekst på Facebook må forstås som en trussel om, at andre, der spionerer mod IS, vil lide samme skæbne som personerne i videoen,” siger efterforskningsleder og fungerende politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi.

“Derudover sigter vi ham for at have fremsat en mere generel trussel om drab på vantro. Han er ligeledes sigtet for at billige de terrorhandlinger, som vises i videoen.”

Præventiv effekt

Østjyllands Politi håber, at en sag som denne kan have en præventiv effekt i forhold til andre, der fx sidder hjemme ved computeren og overvejer at gøre noget lignende.

“Sammen med PET holder vi øje med den slags, og nu sender vi et kraftigt signal om, at man skal afholde sig fra at udføre sådanne handlinger, for man risikerer at blive sigtet for overtrædelse af en af de tungeste paragraffer i straffeloven,” siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Den 19-årige mand er sigtet for at fremsætte trusler om at begå terror, jf. straffelovens §114, stk. 3 og for udtrykkeligt at billige terrorhandlinger, jf. straffelovens § 136, stk. 2.

Redigeret pressemeddelelse fra Østjyllands Politi

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.