20 dage i fængsel for at overtræde zoneforbud

UNIFORMSSKJORTER_VAEBENSKJOLD_3En 21-årig mand fra Aarhus V blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt tyve dages fængsel for overtrædelse af zoneforbud i Bispehaven i juli.

Den 21-årige fik den 14. juli forbud mod i de kommende tre måneder at opholde sig i en radius af 500 meter fra et udpeget sted i Bispehaven. Et forbud han allerede dagen efter overtrådte. Også de følgende tre dage opholdt han sig i området, hvilket i alt blev til fire overtrædelser af zoneforbuddet.

Den 21-årige havde fået forbud mod at opholde sig i området omkring Bispehaven, fordi han spillede en rolle i begivenheder i området i begyndelsen af sommeren. Forbuddet til den 21-årige blev blandt andet givet med baggrund i syv konkrete hændelser i perioden op tit udstedelsen af forbuddet.

Zoneforbud hjalp

“Jeg er meget tilfreds med dommen.” siger vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Leif Benny Kristensen.

“Det sender et klart signal om, at når politiet giver en person, der har været med til at skabe utryghed og uro i et boligområde, forbud mod at opholde sig i området, så skal man altså holde sig væk. Og vi oplevede faktisk, at det fik den ønskede effekt, og vi fik skabt ro i området.”

Den 21-årige udbad sig betænkningstid efter domsafsigelse.

I alt har tre personer fået udstedt zoneforbud i Bispehaven i sommer. Én afventer fortsat dom for overtrædelse af zoneforbuddet.

Fakta om zoneforbud

Politiet fik med rockerpakken mulighed for at meddele en person forbud mod at opholde sig i en radius af 500 eller 1000 meter fra en bestemt adresse, hvis vedkommende har udvist en særligt utryghedsskabende adfærd og politiet har grund til at tro, at pågældende vil gentage adfærden.

En overtrædelse af zoneforbuddet straffes efter ordensbekendtgørelsen og giver første gang syv dages ubetinget fængsel, anden gang 14 dages ubetinget fængsel og tredje gang 40 dages ubetinget fængsel.

Redigeret pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.