Tricktyv blev afvist i døren

politiTo ældre kvinder i Aabyhøj fik torsdag uafhængig af hinanden besøg af to mænd, der ville ind i deres lejligheder for at tjekke varmemålere, fremgår det af Østjyllands Politis døgnrapport. Hos den ene blev han ikke lukket ind, mens en anden pressede sig ind ved entredøren hos den anden.

En 66-årig kvinde i en lejlighed på Åbyhøjgård ville ikke lukke en mand ind, fordi han ikke havde nogen legitimation, der kunne bevise, at han kom fra fjernvarmeselskabet. Det skete ved 7-tiden om morgenen.

En time senere besøgte en anden mand en 71-årig kvinde på B.S. Ingemanns Vej med det samme ærinde. Her pressede manden sig ind, og da han gik igen, manglede den 71-årige et kontantbeløb.

Den første mand var østeuropæisk af udseende. Han skønnes at være ca. 40-45 år gammel, 175-180 cm høj, spinkel kropsbygning og med brun hudfarve. Ansigtet var smalt med en tynd spids næse og skægstubbe. Han talte dansk med accent og var iført en sort vinterjakke, en sort strikhue, hvide håndværkerbukser og sorte vinterstøvler.

Den anden mand var dansk af udseende, cirka 30 år gammel og cirka 170 cm høj. Hans kropsbygning var almindelig med hvid hudfarve og sort hår. Manden talte dansk.

Østjyllands Politi advarer alle mod at lukke personer ind i deres lejligheder, der siger de kommer for at aflæse varme eller el.

“Vi har i det nye år haft nogle eksempler på personer, det lykkes at komme ind under påskud af at skulle aflæse varme”, skriver politiet i en pressemeddelelse.

“De ældre, der faktisk typisk fatter mistanke, skal holde fast i deres intuition og lade være med at åbne døren, selvom de pågældende kan være meget vedholdende.”