To mænd fængslet i fire uger for dødstrusler

politi3To unge mænd fra Gellerup er lørdag formiddag bleve fængslet i fire uger for bl.a. at komme med dødstrusler i et indslag på TV2 Østjylland torsdag aften.

Østjyllands Politi skred til anholdelse af tre mænd fredag ved middagstid som opfølgning på tv-interviewet, hvor fem-seks mænd fremtrådte anonymt, men med en tilsyneladende skarpladt pistol.

Men altså ikke mere anonymt end at politiet mener, at de i løbet af godt et halvt døgn kunne finde ud af, hvem i hvert fald to af dem var.

Dødstrusler på tv

En talsmand fra gruppen fremsatte på tv dødstrusler mod de personer, der tidligere på ugen havde affyret mindst tre skud mod en lejlighed i Gellerup-planen.

Mindst en af de anholdte har bopæl i lejligheden ved siden af den, der blev skudt imod tidligere på ugen. Derfor arbejder politiet ud fra en teori om, at gerningsmændene skød ind i en anden lejlighed end den de oprindeligt havde planlagt.

De to mænd, der er henholdsvis 19 og 21 år, er udover truslerne også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

Grundlovsforhør for lukkede døre

Grundlovsforhøret skete for lukkede døre, og politiet skriver i en pressemeddelelse, at de ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Der blev anholdt tre personer i forbindelse med fredagens politiaktion, men den ene person blev løsladt efter endt afhøring.