Politiet beder om hjælp i opklaringen af groft røveri

røveriguldsmedØstjyllands Politi beder nu offentligheden om hjælp til at finde de to efterlyste mænd, der sammen med to anholdte deltog i røveriforsøget mod guldsmedeforretningen Knud Pedersens Eftf. på hjørnet af Sct. Clemens Torv og Sct. Clemens Stræde fredag eftermiddag den 10. april kl. 17.25.

Derfor offentliggør politiet nu overvågningsbilleder og en overvågningsvideo af de fire mænd, der forsøgte at gennemføre røveriet.

Politiet anholdte kort efter forbrydelsen to 19-årige rumænske mænd, der lørdag blev varetægtsfængslet i fire uger. Politiet formoder, at de to eftersøgte også er fra Rumænien.

Tidligere har det været fremme, at de fire mænd var bevæbnet med to økser, da de forsøgte at trænge ind i forretningen, men politiet oplyser nu også, at en af dem havde en pistol.

En økse i åen

Den ene økse blev fundet i Aarhus Å, mens den anden blev efter et tip fundet gemt et sted på flugtruten, men politiet har endnu ikke fundet pistolen. De fire gerningsmænd flygtede fra gerningsstedet ad Strøget i retningen mod banegården og derefter ned af Posthussmøgen til Fredens Torv.

De fire mænd forsøgte også at smide en taske i åen, men det lykkedes ikke.

Politiet beder om hjælp fra vidner, der mener at have set de fire mænd både før og efter det grove røveriforsøg.

Overnatning

Desuden er politiet interesseret i oplysninger om, hvor de fire mænd kan have overnattet –  på et vandrehjem, i et sommerhus, på et hotel eller eventuelt i telt – måske på en campingplads.

De to økser er af mærket Green, og politiet vil også gerne i kontakt med forhandlere af det øksemærke, som kan have solgt økserne til de fire mænd. Politiet vil også gerne høre fra folk, der eventuelt har fået økser af mærket stjålet.

De fire mænd beskrives alle som mellem 18 og 22 år, slanke samt iført lyse og sorte cowboybukser og mørke jakker eller trøjer.

Læs også: To rumænere fængslet for røveriforsøg mod guldsmed

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.