Lystrup: Kommunen afviser underskriftindsamling

børnenesakademiAarhus Kommune har afvist en underskriftindsamling, som 33 beboere på Møgelgaardsvej har sendt til kommunen i protest mod en ny friskole, der er startet i FDFs hytte på vejen.

Området, hvor skolen – Børnenes Akademi – har fået lov til at etablere sig og være de næste to år, er i kommuneplanen udlagt til blandet bolig og erhvervsformål. Området må desuden anvendes til offentlige formål samt til fritids- og kulturformål, hedder det i brevet fra Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune.

Derfor er det ikke i strid med reglerne at have en skole i området, skriver rådmand Kristian Würtz (S) til de pårotesterende.

Toogethalvt års arbejde

Det er en gruppe forældre med udgangspunkt i Hjortshøj, der i toogethalvt år har arbejdet med planerne om at starte skolen. Det har imidlertid ikke, trods flere forsøg, været muligt at finde lokaler til skolen i Hjortshøj.

Derfor indgik skolegruppen en aftale med FDF i Lystrup om at benytte deres hytte midlertidigt i to år, samtidig med at gruppen arbejder videre med at finde en god placering i Hjortshøj – muligvis i et nybyggeri.

I protestskrivelsen til Aarhus Kommune bliver det nævnt, at FDF’s  hytte tidligere har været lukket på grund af svamp og dårligt indeklima.

Svamp og dårligt indeklima afvist

Det bliver der ikke nævnt noget om i kommunens svar til de 33 underskrivere, men et mangeårigt medlem af FDF’s lokale bestyrelse, afviste kraftigt påstanden i et debatindlæg på Facebook i forbindelse med at underskriftindsamlingen blev offentligt kendt for et par uger siden.

Skolen startede undervisningen den 10. august med 15 elever.

Læs også: Underskriftindsamling mod ny skole

Frygten for store skoler giver liv til to nye friskoler

Hjortshøj-friskole starter i spejderhytte i Lystrup

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.