Århus Stiftstidende solgt til Jysk Fynske Medier

mikkel kruuse-andersenÅrhus Stiftstidende er i dag blevet solgt til Jysk Fynske Medier. Det betyder, at avisen igen er på danske hænder efter i en årrække at have haft både norske, engelske og belgiske ejere.

Jysk Fynske Medier bliver derved landet næststørste mediekoncern og ejer alle dagblade på Fyn, Sydjylland og Midtjylland – undtagen Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis. Den jysk-fynske virksomhed har nemlig samtidig med købet af Århus Stiftstidende også købt fem andre jyske dagblade af Berlingske Media – blandt andet Randers Amtsavis.

Århus Stiftstidende, der i andet halvår 2014 ifølge Danske mediers Oplagskontrol solgte 14.468 eksemplarer af avisen hver dag, får dermed også sin gamle chef tilbage. Direktør på Jysk Fynske Medier Per Westergaard var nemlig chefredaktør for Århus Stiftstidende  fra 2005 til 2007.

Der er ikke oplyst noget om den pris, som Jysk Fyske Medier har betalt for selskabet Midtjyske Medier, som Aarhus Stiftstidende er en del af.

Handelen skal nu gennemgås af konkurrencemyndighederne, der skal give opkøbet det blå stempel, før den kan blive til virkelighed.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.