Kioskejer fik et års fængsel for hæleri af cigaretter

Retten i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: En 43-årig kioskejer og hans 21-årige søn er ved Retten i Aarhus idømt henholdsvis et år og i otte måneder for hæleri af cigaretter til en værdi af næsten en mio. kroner, oplyser Østjyllands Politi.

Cigaretterne blev stjålet ved et indbrud i Brabrand den 1. december 2019. Fire dage senere blev de tre indbrudstyve anholdt sammen med de nu dømte hælere, da cigaretterne skulle overleveres til de to hælere på en adresse vest for Silkeborg.

I forbindelse med anholdelsen konfiskerede politiet et beløb på 400.000 kroner i kontanter, der skule bruges til betaling for cigaretterne.

Cigaretterne skulle sælges fra en kiosk, som den 43-årige driver på Sjælland.

De to mænd erkendte, at de vidste, at cigaretterne var stjålet og at de vidste, at cigaretterne var stjålet.

Den 43-årige fik en strengere straf, fordi han deltog i større udstrækning i planlægningen af overdragelsen end sønnen. En del af dommene blev gjort betinget.

Den 21-årige modtog dommen, mens den 43-årige ønskede at benytte sig af muligheden for at tænke over det i de næste to uger. Dommen blev afsagt tirsdag den 28. januar.

De tre, der er anholdt for tyveriet, sidder stadig varetægtsfængslet, da efterforskningen af indbruddet og tyveriet endnu ikke er overstået.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Aarhus