Jesper van der Schaft får kommunens Handicappris 2014

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Jesper van der Schaft ved overrækkelsen af prisen i byrådssalen. Foto: Aarhus Kommune.
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Jesper van der Schaft ved overrækkelsen af prisen i byrådssalen. Foto: Aarhus Kommune.

Ved et arrangement på Aarhus Rådhus onsdag 3. december er Jesper van der Schaft blevet hædret med Aarhus Kommunes Handicappris 2014.

Ved prisoverrækkelsen lagde borgmester Jacob Bundsgaard vægt på, at Jesper van der Schaft får prisen for bl.a. sit store arbejde for at forbedre forholdene for mennesker med handicap.

Et panel bestående af repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer, LO, kulturlivet og Handicaprådet valgte Jesper van der Schaft ud af fire nominerede kandidater fra et større felt.

”Jesper van der Schaft viser et stort engagement indenfor det handicappolitiske område,” sagde borgmester Jacob Bundsgaard ved prisoverrækkelsen.

“Han er et fantastisk og levende bevis på, at alle borgere i Aarhus kan gøre en forskel. Jesper er en inspirator og en ildsjæl i at kæmpe for bedre forhold for psykiatrien og mennesker med handicap i byen.”

Et ekstra skuldeklap

Formand for Handicaprådet, byrådsmedlem Peder Udengaard (S) roste også Jesper van der Schaft for hans personlige engagement.

”Jesper van der Schaft fortjener et ekstra skulderklap, fordi han utrætteligt fortsætter arbejdet med at arbejde for et Aarhus for alle,” sagde han blandt andet.

“Jeg er glad for, at vi her i Aarhus har mennesker som Jesper, der udover at have et stort hjerte og overskud også beviser, at man sagtens kan have stærke ressourcer på trods af handicap.”

International handicapdag

Handicapprisen uddeles af Aarhus Kommune hvert år i anledning af FN’s internationale handicapdag. Den internationale markering af dagen har som formål at fremme forståelsen for vilkårene for mennesker med handicap og at mobilisere støtte til personer med handicaps værdighed, rettigheder og velfærd.

Aarhus Kommunes Handicappris består af en check på 5.000 kr. og et diplom. Det er 4. gang prisen uddeles.

Yderligere nominerede til prisen i år var: Marianne Banner, Kis Holm Laursen og Smil Internet Avis.

Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.