Gåbusser til fire folkeskoler i Aarhus

Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz (S) åbner mulighed for flere gåbusser ved kommunens folkeskoler. Foto: Aarhus Kommune
Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz (S) åbner mulighed for flere gåbusser ved kommunens folkeskoler. Foto: Aarhus Kommune

Fire aarhusianske folkeskoler starter efter påskeferien såkaldte gåbusser, der skal hjælpe de mindste elever sikkert i skole uden at forældrene behøver at køre dem i bil.

Det er i første omgang de mindste elever på Malling Skole, Solbjergskolen, Samsøgades Skole og Holme Skole, der går muligheden, men på længere sigt er det planen, at flere skoler skal etablere ordningen.

Det er skolernes elever i sjette klasse – cirka 100 i alt på de fire skoler – der bliver chauffører i gåbussen. Ordningen går ud på, at der laves en plan, hvor eleverne går en fast rute på vej i skole i samlet flok og tager flere elever med ved aftalte stoppesteder.

Børnene får på den måde også motion i stedet for at blive kørt i skole. Skolerne håber også, at trafikforholdene ved skolerne bliver bedre omring mødetid om morgenen.

Det er Dansk Skoleidræt og TrygFonden der står bag projekt gåbus. De to organisationer står også bag den uddannelse, som de 100 elever fra sjette klasse gennemgik i marts måned. Desuden støtter Trafikstyrelsen aarhusprojektet.

Transportvaner

“Projektet være med til at undersøge effekten for trafikken omkring skolerne, og hvad der på længere sigt sker med forældrenes transportvaner, når de ikke længere skal køre børnene i skole,” siger rådmand for Teknik & Miljø, Kristian Würtz (S).

“Hvis det viser sig, som vi tror, at projektet kan bidrage til, at forældre i flere situationer vælger bilen fra, kan gåbus-projektet i fremtiden udbredes til flere skoler.”

Et forsøg med gåbusser blev startet på 11 skoler landet over i skoleåret 2012-2013. Et af resultaterne var, at ingen børn blev kørt i skole, når der var veletablerede gåbusser. Tidligere blev 44 procent af eleverne kørt i skole.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.