Ny daginstitution på hjørnet af Studstrupvej og Grenåvej

SKØDSTRUP: Hvis alt går efter planen, vil en ny stor daginstitution med seks børnegrupper blive bygget på hjørnet af Studstrupvej og Grenåvej.  Den åbner om to år.

Byggeriet vil koste 19,3 mio. kroner og vil formentlig komme til at bestå af tre vuggestuegrupper med hver 12 børn og tre børnehavegrupper med hver 20 børn. Den endelige sammensætning af institutionen er endnu ikke besluttet.

Derudover bliver der også plads til dagplejens legestue i den nye bygning. Det betyder, at legestuen på Grankoglevej lukkes.

Den midlertid børnegruppe, der er oprettet på Ny Studstrupvej 3D, flytter ind i den nye institution.

Ny institution i år

Det er den voldsomme udbygning i skødstrupområdet, der gør det nødvendigt med endnu en ny institution. I forvejen er kommunen ved at lægge sidste hånd på den nye institution på Tronkærgårdsvej med fire børnegrupper, der åbner senere på året.

Alene frem til 2020 siger befolkningsprognosen, at der vil blive opført 157 nye familieboliger i området, og udviklingen vil fortsætte frem til i hvert fald 2029, forventer Aarhus Kommune.

Hvis ikke den nye institution bliver bygget, vil det blive svært for kommunen at leve op til den pasningsgaranti, som kommunen har vedtaget. For forældre i skødstrupområdet betyder det, at de skal have tilbud om en pasningsplads i område Grenåvej Øst.

81 børn passes i Skæring

Der er i dag 81 børn fra Skødstrup, der i dag bliver passet i Skæring Dagtilbud. Det skyldes, at børnetallet har været faldende i Skæring og Egå de seneste år, og at der derfor har været ledig kapacitet i området.

Byrådets børn- og ungeudvalg skal behandle forslaget om den nye institution på et møde onsdag.

I begyndelsen af april blev planen diskuteret i byrådet, men den blev sendt til udvalgsbehandling uden der blev truffet en beslutning, fordi Enhedslisten og SF er betænkelige ved at etablere daginstitutioner, der kan komme til at rumme næsten 100 børn – måske endda helt op til 120 børn, hvis der kun etableres børnehavegrupper.

Forebyggelse

“Vi vil gerne vide, hvad der er lavet af forebyggende tiltag, der kan forhindre de ulemper, som vi i udvalget tidligere har fået vide, der er ved så store institutioner,” sagde Maria Sloth (EL).

Byrådsmedlem Hans Schou (V) havde gerne set, at beslutningen var taget i forbindelse med byrådsbehandlingen.

“Men så må der sættes fuld fart på planen efterfølgende,” sagde han.

Når børn- og ungeudvalget har behandlet sagen, skal den igen en tur omkring byrådet, der skal give grønt lys for den nye institution.

Politikerne behandler i øjeblikket også forslag om udbygning af børnepasningen i Kolt-Hasselager, Holme-Rundhøj og Tranbjerg.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.