Fælleslisten fik otte pladser i menighedsrådet

Der bliver konfirmation i Lystrup Kirke søndag den 17. april, fredag den 22. april og søndag den 24. april i 2016. Foto: Lystrup Kirke.
384 mødte frem i Lystrup Kirke for at deltage i menighedsrådsvalget den 8. november. Foto: Lystrup Kirke.

LYSTRUP: Fælleslisten for Lystrup Kirke fik alle sine otte kandidater valgt, da der forleden var valg til meningsrådet ved Lystrup Kirke. Der blev kun en plads til Lystrup Sogneliste.

Fælleslisten fik 303 stemmer, mens Lystrup Sogneliste med Benny Vingborg i spidsen fik 70 stemmer.

Lystrup Sogneliste var tæt på mandat nummer to. Hvis der var blevet afgivet seks flere stemmer på listens tre kandidater, havde sognelisten fået endnu en plads i det nye menighedsråd.

Det er efterhånden ved at være en tradition, at der er direkte valg til menighedsrådet i Lystrup Sogn. Det har det været siden Benny Vindborg for 16 år siden stillede op på en selvstændig liste som den eneste kandidat mod den fuldtallige liste, som var blevet etableret på orienteringsmødet forud for valget.

I langt de fleste tilfælde er det de kandidatlister, der bliver opstillet på orienteringsmøderne forud for valget, der kommer til at udgøre menighedsrådet. Det er meget få sogne, hvor der er kampvalg.

384 medlemmer af menigheden mødte op for at afgive deres stemme. Udover de 373 gyldige stemmer var der 10 ugyldige stemmer og en blank stemme i stemmeboksen, da stemmerne blev talt op.

Det nye menighedsråd konstituerer sig på et møde, der afholdes inden det nye kirkeår træder i kraft den 27. november. Det næste ordinære møde i menighedsrådet holdes den 6. december – og det er det første møde i det nye menighedsråds periode, der er fire år.

De ni medlemmer af menighedsrådet er fra Fælleslisten for Lystrup Kirke: Hans Jørgen Andersen (genvalgt), Mona Engelbrecht (genvalgt), Hanne Nellemann Jørgensen, Charlotte Louise Lundgaard, Karsten Mumm, Kirsten Marie Nymann Pedersen, Mogens Petersen, Kirsten Johanne Vase.

Fra Lystrup Sogneliste: Benny Vingborg.

De to, der ikke blev valg fra sognelisten, er suppleanter, men det er ikke offentliggjort hvem der er første suppleant og hvem der er anden suppleant. De er suppleanter for bege lister, da der ikke er flere kandidater på Fælleslisten.

Valgbestyrelsen har heller ikke offentliggjort valgdeltagelsen, ligesom man heller ikke har oplyst de personlige stemmetal.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Lystrup