Aarhus Letbane reparerede bommene på Sønderskovvej

Aarhus Letbane vil nu – hvis reparationen i Lystrup virker – gennemgå alle baneoverkørslerne på strækningen til Grenaa for den fejl, der blev lokaliseret i Lystrup. Arkivfoto: Aarhus Letbane.

LYSTRUP: Aarhus Letbane reparerede fredag den 27. marts en fejl på anlægget ved overkørslen på Sønderskovvej. Det skete, mens overkørslen var lukket fra fredag morgen til ud på eftermiddagen.

Den seneste tid er bommene flere gange ikke gået ned og op, når der kører tog igennem overkørslen. Derfor har letbanen undersøgt det tekniske udstyr på stedet.

“Vi fik fejlen lokaliseret tidligere på ugen, og derfor besluttede vi os for at gennemføre en reparation fredag,” fortæller direktør Michael Borre.

Fejlen blev fundet i et relæ, der blev udskiftet. Så nu skulle det være slut med at bommene ikke reagerer, når det kører letbanetog igennem overkørslen.

“Nu ser vi lige om reparationen virker,” fortæller letbanedirektøren.

“Derefter vil vi gennemgå det øvrige anlæg på strækningen for den samme fejl, som har givet de samme problemer som i Lystrup”.

Det har kun været bommene, der ikke har virket, når der har været problemer i overkørslen. Lysene har blinket og klokken har ringet, men bommene er ikke gået ned, og det har betydet, at letbaneførerne har måtte stoppe toget, gå ud og sænke bommene manuelt.

Teknikken, der styrer bommene og signalerne, er ikke blevet udskiftet i forbindelse med etableringen af letbanen. Teknikken stammer tilbage fra Grenaabanens tid og kan have rigtig mange år på bagen.

Du kan tilmelde dig Aarhus I Dag på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.