42-årig mand dømt for 23 tricktyverier

Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: En 42-årig irakisk mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt halvandet års fængsel og betinget udvisning af Danmark for 23 tricktyverier forskellige steder i landet.

Dommen er en del af et større sagskompleks af professionelt organiserede tricktyverier, der er sket landet over.

Tricktyverierne, som den 42-årige er dømt for, er foregået i forskellige forretninger – oftest supermarkeder. Han har været med til at stjæle for omkring 200.000 kroner.

Tyverierne er sket, når der har været få medarbejdere i butikkerne. En af tricktyvene afledte medarbejdernes opmærksomhed, mens andre stjal f.eks. spiritus og cigaretter.

Lokalpolitiet genkendte tyvene

Fremgangsmåden har blandt andet været benyttet i en Kiwi i Aarhus, Netto i Beder og en brugsforening i Højbjerg.

Efterforskningen af tricktyverier landet over er samlet hos Østjyllands Politi, hvor specielt lokalpolitiet i Aarhus Vest har bidraget til efterforskningen. I forbindelse med gennemsyn af flere optagelser fra videoovervågning, har de i kraft af deres lokalkendskab været i stand til at genkende flere mænd, der bor i Brabrand.

Den 42-årige er ikke den første, der er dømt i sagskomplekset, og Østjyllands Politi er endnu ikke færdig med efterforskningen, som politiet vurderer kan ende op med sammenlagt flere hundrede sigtelser.

Organiseret tricktyveri

“Lokalpolitiet i Aarhus Vest har lavet en flot og grundig efterforskning,” siger anklager ved østjyllands Politi Irene Thyssen i en pressemeddelelse om den 42-åriges dom.

“Derfor er jeg naturligvis meget tilfreds med, at retten fandt det bevist, at der er tale om professionelt og organiseret tricktyveri, hvilket også kom til udtryk i straffen.”

Dommen blev afsagt fredag i sidste uge.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.