17-årig ishockeyspiller fra Lystrup prøvetræner i Letland

Thais Aalling. Foto: Thais Aalling
Thais Aalling. Foto: Thais Aalling

LYSTRUP: Den 17-årige Thais Aalling fra Lystrup er i øjeblikket til prøvetræning i en professionel ishockeyklub i Letland. Målet er en professionel kontrakt, siger Thais Aalling til hockeymagasinet.dk.

Det er ellers meningen, at den 17-årige århusianer skal spille i Frederikshavn i den kommende sæson, men han sagde straks ja tak, da han af træneren for klubben HK Liepaja blev inviteret til prøvetræning. Det skete i forbindelse med at han besøgte en ven i Letland.

Her så træneren Thais Aalling spille ishockey, og han blev straks interesseret i at tilknytte den 17-årige aarhusianer til klubben.

“Jeg trænere sådan lidt ferieagtigt sammen med min ven,” fortæller Thais Aalling til Hockeymagasinet.dk.

“Et par dage efter fortæller træneren for HK Liepaja, at han gerne vil se mig på deres hold. Han så noget i mig, som han måske kan bruge.”

Thais Aalling tog til Letland for et par uger siden, og han har bestået den første “eksamen”. Han overlevede en venskabskamp, hvor en anden spiller, der var til prøvetræning, blev siet fra, Det afgøres i løbet af kort tid om der bliver tale om en kontrakt, eller om Thais Aalling skal spille i Frederikshavn.

Som yngre spillede han i et par år i Silkeborg, men sidste år flyttede han sin bopæl fra Lystrup til Vojens. Udover at spille ishockey havde han et deltidsarbejde.

Opholdet i Vojens blev imidlertid ikke den store succes. Det blev til en sæson på andetholdet, og derfor havde han valgt at forsøge sig i Frederikshavn i den kommende vintersæson.

Der er mere end 4.000 ishockeyspillere i Danmark. I 2018 skal Danmark være vært for ishockey VM.

Læs hele artiklen på hockeymagasinet.dk her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Eller hvis du vil have besked om alle nyheder kan du tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

 

Udgivet
Kategoriseret som Lystrup