Indbrudstyv fanget af betjent på løbetur

En familie fra Skødstrup har i dag hentet effekter på Politigården fra et indbrud i deres bolig, som de anmeldte den 15. juli.
En familie fra Skødstrup har i dag hentet effekter på Politigården fra et indbrud i deres bolig, som de anmeldte den 15. juli. Foto: Østjyllands Politi.

En 22-årig mand fra Åbyhøj blev mandag middag varetægtsfængslet i fire uger, efter han tidligt mandag morgen var blevet anholdt efter et indbrud i en tøjforretning i Guldsmedegade af en politibetjent, der var ude for at løbe en tur.

Den 22-årig begik ved 6.30-tiden et indbrud i tøjforretningen i Guldsmedegade. En del af det stjålne tøj gemte han i en baggård, mens han forlod stedet med nogle skotøjsæsker under armen.

I krydset Guldsmedegade og Borgergade mødte han en politibetjent, der var på vej på arbejde på politigården i løbetøj. Han synes det var lidt mærkeligt, at der kom en mand gående med skotøjsæsker, og han råbte den 22-årige an.

Den 22-årige smed skotøjsæskerne fra sig, men blev fanget af politibetjenten på Nørre Allé.

Flere personer, der overværede optrinnet, skyndte sig væk, selv om betjenten bad om  hjælp for at få kontakt til kollegerne på politigården på telefon 112. Til slut var der en forbipasserende, der hjalp betjenten, så der kom en patruljevogn for at tage sig af indbrudstyven.

“Det vakte en del bekymring hos den erfarne politibetjent, at det tog noget tid inden en forbipasserende hjalp med at kontakte kollegerne,” hedder det i den pressemeddelelse, som Østjylland Politi udsendte efter grundlovsforhøret.

Du kan også tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.